Cum să faci flotări la paralele?
Cum să faci flotări la paralele
În funcție de modul în care sunt efectuate, flotările la paralele pot fi grozave atât pentru dezvoltarea tricepsului, cât și pentru dezvoltarea deltoizilor și a pectoralilor. Denumite uneori „genuflexiuni pentru partea superioară a corpului”, flotările la paralele pot oferi un stimul mare pentru creștere și pot fi adăugate kilograme suplimentare cu ușurință – deși este important să rețineți că umerii și partea superioară a corpului trebuie să fie suficient de încălzite înainte de acest exercițiu, deoarece poate fi destul de solicitant pentru mobilitatea umerilor.Mușchi implicați: triceps, pectorali majori/minori, deltoizi anteriori/posterior/laterali.
Echipament necesar: Bare paralele, scaun, platformă înălțată (i.e. scări), cadre paralele.
https://youtu.be/B0ZO0YGEoNM
Tehnică:Când se folosesc bare paralele sau cadre paralele:- Reglați barele la o înălțime adecvată (trebuie să puteți monta/demonta în siguranță) cu spațiul dintre ele în jurul lățimii umerilor.
- Așezați podul palmei pe fiecare dintre bare, cu palmele îndreptate spre corp.
- Începeți din partea de sus, cu coatele blocate (umeri peste coate sau încheieturi).
- Coborâți-vă într-o manieră controlată până când brațul este paralel (sau puțin mai jos decât paralel dacă sunteți suficient de mobil) cu solul.
- Fără să vă balansați, ridicați-vă înapoi în poziția de pornire, blocând din nou coatele în sus înainte de a iniția următoarele repetări.
- Așezați-vă pe podea sau în spatele platformei alese și plasați podul palmelor la marginea platformei pentru a vă sprijini.
- Coborâți-vă încet până ajungeți la podea, sau brațele sunt paralele cu solul (puteți ridica picioarele dacă doriți să creșteți dificultatea).
- Ridicați-vă înapoi în poziția de pornire, blocându-vă coatele în vârf înainte de a iniția următoarele repetări.
Greșeli comune
- Înclinarea prea mult în față – Acest lucru poate duce la o acționarea preferențială a pectoralilor, ceea ce înseamnă că aceștia vor gestiona mai multă sarcină decât tricepsul tău, astfel stimulul nu va fi cel dorit. Dacă intenționezi să folosești acest exercițiu ca accesoriu pentru exercițiile pentru piept, atunci este în regulă, dar în caz contrar ar trebui să încercați să vă mențineți trunchiul mai drept pentru a facilita stimularea optimă a tricepsului.
- Echilibrarea sau lovirea cu picioarele – Acesta este probabil un semn că încercați să modificați postura folosindu-vă picioarele în timpul exercițiului – lucru care însemna că partea superioară a corpului nu trebuie să muncească la fel de greu.
- Coborârea corpului prea mult sau prea repede – În funcție de mobilitatea dvs., acest lucru ar putea duce la un oarecare disconfort al articulației umărului, așa că încercați să începeți faza concentrică a mișcării odată ce simțiți o întindere moderată în timpul exercițiului. Pentru a remedia acest lucru trebuie să scădeți ritmul.
- Plasarea incorectă a mâinii – Așezarea prea lată sau prea îngustă poate duce, de asemenea, la un oarecare disconfort la nivelul articulației umărului și poate pune o presiune inutilă asupra mâinilor. Remediați acest lucru folosind o lățime care este foarte asemănătoare cu lățimea pe care mâinile s-ar odihni de obicei atunci când brațele sunt relaxate.
Care sunt beneficiile flotărilor la paralele?
Hipertrofie – Flotările la paralele pot oferi un stimul excelent pentru creștere atunci când sunt combinate într-un volum mare de lucru și folosind kilograme suplimentare, dacă este necesar. Manipulați factori precum numărul de seturi și repetări, durata fiecărei repetări și cantitatea de încărcare utilizată pentru a vă asigura că oferiți suficient stimul mușchilor.
Forță – Fiind unul dintre exercițiile favorite pentru dezvoltarea tricepsului, flotările la paralele pot avea un mare impact asupra rezultatelor la împinsul din culcat, datorită implicării tricepsului în exercițiile de forță.
Mobilitate – Flotările la paralele sunt o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți mobilitatea umerilor, deoarece plasează umărul sub sarcină într-o gamă largă de mișcări, în special în cele de țin de extensia umerilor.