Superseturi și Drop Seturi | Tehnici de antrenament

Superseturi și Drop Seturi | Tehnici de antrenament
Superseturi
- Superseturi pentru aceași grupa.
- Supersturi upper body / lower body.
- Superset cu grupa musculară opusă – APS
Avantaje și Dezavantaje ale superseturilor
- Unul dintre cele mai mari avantaje este înjumătățirea timpului petrecut în sală. Practic scade timpul pauzei și crește timpul pentru antrenament. Scăderea timpului de odihnă între serii poate fi un aspect negativ pentru sportivii care se antrenează pentru creștere în forță sau pentru începători. Începătorii pot ajunge cu ușurință la supraantrenaent și e important ca la început să învețe cum se execută corect exercitile de baza și abia după să încerce tehnici alternative de antrenament.
- Cu ajutorul tehnicii superseturilor putem avea antrenamente mai intensive și mai productive într-o durata mai scurtă de timp. Astfel crește volumul antrenamentului lucru care duce la rezultate mai bune.
- Prin tehnica superseturilor e mult mai ușor să ardem calorii decât dacă ne limităm la un antrenament de tip clasic.
Drop Seturi
Executarea a cât mai multor repetări până la epuizare maximă ( eșec ). Acest tip de drop set va asigura o bună pompare a mușchilor și va duce cu siguranță la rezultate mai bune. Cu toate acestea sunt multe persoane care nu vor să se antreneze până la eșec pentru a evita orice risc de accidentare. În cazul acesta putem recurge la cea de-a doua metodă de a efectua un drop set. Executarea unui număr fix de repetări și scăderea greutății după fiecare set. De exemplu alegem să facem 3 serii a câte 10 repetări fiecare. Prima serie o efectuăm cu o greutate de 30 de kilograme, a doua serie cu 20 de kilograme iar a treia serie cu 10 kilograme.
Avantaje și Dezavantaje ale drop seturilor
- Din punct de vedere al forței, sportivii care s-au antrenat în mod clasic, au avut la sfârșitul celor 6 săptămâni o creștere de 25,2% spre deosebire de sportivii care au folosit tehnica drop seturilor și au prezentat o creștere de 16,1%.
- Din punct de vedere al creșterii în masă musculară, sportivii care au folosit tehnica drop seturilor au avut o creștere de 10%, în timp ce sportivii care s-au antrenat în mod clasic au avut o creștere de doar 5%.
- Una dintre limitele acestui studiu constă in faptul că nu arată cum evoluează lucrurile pentru o perioada mai lungă de 6 săptămani.
Concluzii
