Ce este usturoiul inodor?
Usturoiul este o plantă comestibilă găsită în speciile allium (ceapă). Este, de asemenea, un fantastic ingredient pentru gătit pentru adăugare de aromă care este și asociat cu multe beneficii pentru sănătate. Una dintre principalele probleme cu mâncatul de mult usturoi este că poate lăsa un gust și miros destul de înțepător. Mulțumită științei moderne, există o modalitate convenabilă de a avea parte de beneficiile pentru sănătate de la usturoi fără gustul și mirosul puternic. Usturoiul inodor este o formă concentrată de usturoi care vine într-o capsulă convenabilă. Este eliberat rapid în sânge dar nu lasă gusturi sau mirosuri nedorite.Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului:
Usturoiul a fost utilizat în cercuri alternative pentru sănătate timp de mulți ani. Până în prezent, există o creștere a numărului de cercetări științifice care susțin unele utilizări într-un cadru mai clinic. Cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate ale usturoiului inodor sunt de la un compus în usturoiul crud numit alicină. Alicina este distrusă atunci când usturoiul este încălzit peste un anumit punct. Usturoiul crud conține compușii activi care sunt asociați cu beneficiile pentru sănătate ale usturoiului. O formă de supliment a usturoiului inodor poate conserva beneficiile pentru sănătate ale alicinei dar capsulele trebuie să aibă o activitate mare de alinază și să se dezintegreze rapid pentru ca acest compus să fie activ. Asta înseamnă că trebuie să se descompună rapid capsulele de usturoi pentru ca tu să ai parte de beneficiile pentru sănătate de la supliment. Dacă digestia și golirea gastrică sunt prea lente atunci beneficiile alicinei sunt pierdute. Te poți întreba, care sunt mai exact beneficiile pentru sănătate ale usturoiului? Boli cardiovasculare S-a arătat pe parcursul anilor că usturoiul are multe efecte farmacologice puternice asupra sistemului cardiovascular. Persoanele care o dietă bogată cu usturoi arată o asociere solidă cu o tensiune scăzută. Alte studii au arătat că usturoiul reduce tensiunea sistolică și poate ajuta la prevenirea tensiunii mărite. Usturoiul pare să arate un efect antioxidant pentru artere cât și să ajute la eliminarea unei părți din colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate scăzută) care este legat de boli de inimă. Usturoiul a arătat și unele efecte pozitive asupra trigliceridelor din sânge (grăsimile din sânge) cât și asupra nivelurilor generale ale colesterolului. Cele mai multe dintre beneficii sunt văzute la studiile asupra animalelor, care nu se potrivesc mereu la oameni dar rezultatele arată promițătoare așadar mai sunt necesare studii în plus. Vasodilatația Usturoiul s-a arătat că ajută la lărgirea vaselor sanguine care permite mai multor nutrienți să treacă prin ele mai rapid. Asta este important și benefic pentru sănătate per total deoarece îmbunătățește circulația și eficiența fluxului de nutrienți transportați prin corp. Antioxidant și neuroprotecție Speciile reactive de oxigen (ROS) și radicalii liberi au legături puternice cu multe boli din era modernă precum boli cardiovasculare, inflamații nedorite și chiar boli neurologice. Radicalii liberi au un electron nepereche care atunci când este expus proceselor chimice în corp poate deveni hiper-reactiv și poate provoca daune celulelor corpulu.Usturoiul posedă anumiți compuși care arată un efect antioxidant puternic și ajută la ”curățarea” acestor radicali liberi nedoriți și ca rezultat, reduc solicitarea oxidativă asupra corpului. Deși studiile sunt încă limitate, există o creștere a numărului de studii asupra utilizărilor usturoiului și beneficiile sale pentru a ajuta la protejarea sistemului neural.Potențialele efecte secundare ale usturoiului crud:
Până în prezent, nu sunt multe efecte secundare cunoscute a prezenței usturoiului în dieta ta. Consumul a 1 sau 2 căței de usturoi crud pe zi este considerat sigur pentru cei mai mulți. Au fost unele raportări de flatulență sau perturbări gastrointestinale dacă usturoiul este consumat pe stomacul gol în cantități mari. Dacă usturoiul este aplicat topic, pot fi probleme dacă ai o alergie. Cele mai frecvente efecte secundare raportate ale usturoiului sunt respirația neplăcută și miros corporal neplăcut. Amândouă pot fi anulate în schimb prin trecerea la o formă de usturoi inodor.Mesaj de reținut
Usturoiul a fost utilizat de secole pentru asocierea sa cu beneficiile pentru sănătate și utilizările sale farmacologice moderne au fost susținute de unele studii științifice. Usturoiul inodor s-a arătat că ar avea multe potențiale beneficii pentru sănătate de la a ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare la neuroprotecție. Prin adăugarea de usturoi inodor dietei tale poți să ai ce e mai bun din ambele lumi. Asta înseamnă toate potențialele beneficii pentru sănătate într-o cantitate controlată fără mirosuri nedorite.Grant este nutriționist sportiv și antrenor de culturism certificat. Are mai multe diplome post-universitare în domeniile nutriției și antrenamentelor pentru forță, fiind în același timp absolvent de Masterat în Nutriție Sportivă, cu specializare pe proteine.
Grant lucrează în industria fitness de peste un deceniu, lucrând cu atleți profesionali și echipe sportive, dar și cu amatori care doresc să fie în cea mai bună formă. La ora actuală petrece cea mai mare parte din timp instruind persoane profesionale din industria fitness și antrenând oameni de la distanță.
Crede în aplicarea practică a teoriei, fiind implicat în antrenamente de rezistență și arte marțiale de peste 20 de ani. În timpul liber Grant petrece timp cu soția și fiica sa, dar și cu câinii familiei sau uitându-se la ultimele seriale de pe Netflix.
Descoperă mai multe despre competențele lui Grant aici și despre antrenamente sale aici.