Skip to main content
Nutriție

4 rețete pentru toate pastele pe care le-ai cumpărat din panică

4 rețete pentru toate pastele pe care le-ai cumpărat din panică
Lauren Dawes
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Ai făcut stocuri de spaghete ? Iată 4 rețete de paste pe care să le realizezi acasă.

Mereu am avut multă considerație pentru paste- e alimentul ideal pentru confort, nu-i așa? Dar acum se pare că ar putea fi chiar un produs fierbinte mulțumită tuturor cumpărăturilor din panică pe care le vedem în supermarketuri de-a lungul țării. Notă serioasă: nu e cool, băieți.Însă nu poate fi negat faptul că un bol de carbohidrați poate fi o modalitate grozavă de a-ți îmbunătăți starea și suntem mereu de acord cu asta. Iată patru rețete simple și delicioase de paste cu un conținut proteic ridicat pentru ca tu să le testezi. 

1. Paste cremoase cu cârnați, fără grăsime

Realizate cu brânză quark și cârnați cu un conținut scăzut de grăsime, această rețetă delicioasă este înșelătoare de cremoasă luând în considerare că fiecare porție conține mai puțin de 6g de grăsime.  
Ingrediente pentru 4 porții
  • 1 linguriță 100% Ulei de cocos
  • 1 praz (feliat fin)
  • 2 căței de usturoi (tocat)
  • 8 cârnați de porc cu grăsime redusă (feliați)
  • 200g brânză quark
  • 1 conservă de roșii tocate 
  • 240g paste penne din făină integrală 
  • 1 linguriță de fulgi de chilli uscat
  • Sare și piper după gust 
  • Un pumn de frunze de busuioc proaspăt 
Metodă
  • Adaugă uleiul de cocos într-o tigaie mare în care nu se lipește la un foc mediu spre mare. Adaugă prazul feliat în tigaie și prăjește timp de 3-4 minute, amestecând ocazional.
  • Adaugă usturoiul și prăjește pentru încă 2 minute după care adaugă cârnații și prăjește timp de 6-10 minute, amestecând ocazional, până sunt maro pe toate părțile. Adaugă fulgii de chilli și condimentează cu sare și piper după gust. 
  • Mai departe, conserva de roșii și amestecă pentru a se combina. Lasă să clocotească pentru câteva minute și pe urmă adaugă brânza quark, amestecând ferm pe parcurs pentru a avea un sos bogat și cremos.
  • Adaugă în tigaie pastele gătite și amestecă împreună cu sosul pentru ca totul să fie combinat. 
  • După câteva minute, ia pastele de pe foc și pune în porții în recipiente, decorând cu frunze proaspete de busuioc. 
Calorii: 415              Proteine: 34g Carbohidrați: 48g           Grăsime: 5.8g

2. Paste cu brânză și carne de pui la grătar

Așadar probabil ești deja un fan al pastelor cu brânză...dar ai încercat să le duci la următorul nivel cu carne de pui smulsă? Ar trebui. Chiar acum. 
Ingrediente pentru 4 porțiiPentru carnea de pui smulsă la grătar:
  • 4 lingură Sos fără zahăr (BBQ)
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță de granule de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • 300g de piept de pui
Pentru pastele cu brânză:
  • 3 linguri unt
  • 3 lingură de făină simplă
  • 1 cățel de usturoi (zdrobit)
  • 1 lingură paprika
  • 1-halbă de lapte semi-degresat 
  • 150g de cheddar cu conținut scăzut de grăsime (răzuit)
  • 250g macaroane
  • Fulgi de chilli pentru asezonare
Metodă
  • Încălzește în prealabil cuptorul la 180°C/350°F și fierbe o oală mare de apă.
  • După care, amestecă sosul fără zahăr BBQ, paprika, usturoiul granule, sarea și piperul într-un bol mic.
  • Taie adânc pe lateral fiecare bucată de piept de pui și pune-le într-o tavă de copt căptușită cu folie. După care adaugă amestecul de sos BBQ peste pieptul de pui. 
  • Unge sosul pe pieptul de pui în așa fel încât să fie acoperit complet apoi sigilează pieptul de pui în folie și coace-l pentru 25 de minute.
  • Odată copt, scoate-l din folie- pune sucurile de la sosul de BBQ deoparte- și pe urmă smulge pieptul de pui utilizând două furculițe. 
  • Adaugă sucurile de BBQ și pieptul smuls într-o tigaie la foc mediu pentru 3-4 minute apoi pune deoparte. Poți adăuga mai mult sos fără zahăr BBQ dacă dorești. 
  • Pune macaroanele tale la gătit.
  • Între timp, topește untul într-o tigaie adâncă. Adaugă usturoiul și paprika și prăjește ușor timp de 2 minute.
  • Adaugă făina, amestecând bine pe urmă adaugă laptele treptat. Ar trebui să amesteci constant până ai utilizat toată halba de lapte și ți-a rămas un sos alb fin. 
  • Apoi, adaugă cheddarul cu conținut scăzut de grăsimi amestecând până se topește în sosul alb și la final adaugă carnea de pui cu BBQ smulsă și macaroanele gătite. Amestecă bine până te asiguri că totul este combinat. 
  • Servește cu un pic de fulgi de chilli sau piper negru pentru puțin impuls și savurează! 
Calorii: 597              Proteine: 37g Carbohidrați: 51g           Grăsime: 21g

3. Lasagna în tigaie de friptură

Lasagna este reprezintă pastele la nivel de top, fără îndoială, dar tipul necesar pentru a le realiza poate fi descurajant. Ei bine, asta a fost înainte. Acum ai tot timpul din lume de petrecut în bucătăria ta pentru a crea acest deliciu... 
Ingrediente pentru 4 porții: 
  • 1 linguriță de ulei de cocos
  • 1 ceapă albă, tocată grosolan (sau o lingură de pudră de ceapă) 
  • 2 căței de usturoi, tocați fin (sau 1 linguriță de pudră de usturoi)
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 350g de carne de curcan tocată
  • 600g roșii tocate sau pastă de tomate 
  • 300g foi de lasagna 
  • 1 dovlecel
  • 1 linguriță de sare de mare și piper negru
  • 400g de brânză cottage 
  • 3 albușuri de ou
  • 100g brânză cu un conținut scăzut de grăsime (răzuită)
Metodă
  1. În primul rând, gătește ragu de curcan. Adaugă uleiul de cocos într-o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugă ceapa și sote pentru 3-4 minute după care adaugă usturoiul și sote pentru încă 2 minute (dacă folosești variantele pudră, adaugă-le după următorul pas).
  2. Mai departe adaugă carnea tocată de curcan și rupe-o puțin utilizând o spatulă după care las-o să se rumenească pentru 3-4 minute, amestecând ocazional. Adaugă în timp ce amesteci oregano, ½ linguriță de sare și piper și roșiile și fierbe la foc mic timp de 10 minute. 
  3. În timp ce aștepți, amestecă brânza cottage și albușurile de ouă împreună într-un bol utilizând o furculiță cu sarea și piperul ce a rămas. Pune deoparte. Preîncălzește cuptorul la  200°C sau 180°C pentru cele cu ventilație. 
  4. Acum pregătește dovlecelul și foile de lasagna. Utilizează un decojitor de legume pentru a felia dovlecelul pe lungime pentru a crea felii lungi. Spală foile de lasagna la apă rece într-o strecurătoare.  
  5. Când e gata ragu de curcan este momentul de a realiza lasagna. Începe cu un strat de foi de dovlecel pentru a îndepărta ușor după gătire. După care alternează între ragu, sosul de brânză, foi de lasagna și dovlecel. Încheie cu un strat de lasagna după care sos de brânză și apoi presară brânza cu un conținut scăzut de grăsime.
  6. Gătește timp de 15 minute cu o folie deasupra după care îndepărtează folia, mărește temperatura cu 20°C și gătește pentru încă 20 de minute. Odată gătită, împarte în patru recipiente pentru mâncare, servește cu salata sau legumele tale preferate și păstrează la frigider timp de până la trei zile.
Calorii: 556              Proteine: 46g Carbohidrați: 66g           Grăsime: 13g

4. Salată de paste cu carne de pui buffalo

Cauți ceva mai ușor? Această salată de paste incredibilă este perfectă pentru un prânz care este plin de aromă și te va menține sătul toată ziua.
Ingrediente pentru 3 porții:Pentru paste:
  • 160g paste gătite 
  • 3 bucăți gătite de piept de pui 
  • 2 tulpini de țelină 
  • Pumn de roșii cherry 
  • 1 ardei galben 
  • 2 linguri de dressing ranch cu un conținut redus de grăsime
  • Pumn mare de frunze de legume amestecate 
Pentru sosul buffalo:
  • 175ml sos peri-peri 
  • ½ linguriță de pudră de usturoi
  • 4 linguri de unt cu grăsime redusă sau margarină
  • Vârf de sare 
Metodă
  1. Pune o tigaie la foc mediu și adaugă sosul peri-peri și pudra de usturoi. Gătește timp de 2 minute după care adaugă untul și sarea și gătește pentru încă 5 minute, amestecând ocazional. Îndepărtează de pe foc și lasă la răcit timp de câteva minute. 
  2. Toacă țelina, roșiile și ardeiul în bucăți după care smulge carnea de pui folosind două furculițe. Adaugă într-un bol mare pentru amestecat alături de pastele gătite.
  3. Adaugă sosul buffalo și amestecă printre salata de paste. Împarte între 3 recipiente pentru mâncare și stropește puțin dressing ranch deasupra fiecăreia și serve cu un pumn de frunze de legume amestecate sau salata ta preferată. Păstrează la frigider timp de până la 3 zile și savurează caldă sau rece. 
Calorii: 485             Proteine: 49g Carbohidrați: 30g           Grăsime: 20gIată, așadar- patru rețete de paste cu un conținut ridicat de proteine de savurat alături de întreaga familie.
Lauren Dawes
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Lauren este absolventă de literatură engleză originară din sud. Ea a iubit mereu înotul și a descoperit beneficiile antrenamentului cu greutăți în ultimii ani și are foarte mult spațiu pentru a îmbunătăți clasa ei de yoga săptămânal.

În weekend de obicei gătește sau mănâncă un fel de brunch și se bucură de rețele noi pe care le descoperă cu colegii ei de cameră - mai ales că nu respectă obiceiurile stundețești și gătește tot felul de lucruri. Cu toate acestea, ea crede foarte mult în menținerea unui echilibru între sală și gin.

Aflați mai multe despre experința lui Lauren aici.

myprotein