Myprotein RO
Scriitor si expert7 ani Ago
Friptură cu sos rapid de arahide
Acest sos din unt de arahide este un plus ideal de aromă pentru fripturile tale preferate.Acest sos din unt de arahide este perfect pentru o cină rapidă, plină de savoare, sau chiar și pentru mese tale regulate - un plus de grăsimi sănătoase pentru friptura ta preferată.Porții: 2
Ingrediente
Pentru friptură:- 2 bucăți de friptură preferată
- 1 lingură de ulei de rapiță
- Sare de mare și piper negru măcinat
- 2 căpățâni de usturoi (fără coajă și tăiate în bucăți măricele)
- 1 lingură de unt
- 50g de cremă de nucă de cocos
- 50g de Unt de Arahide
- 1,5 lingurițe de Sirop Fără Zahăr sau zahăr brun
- 200ml de apă fiartă
Metodă de preparare
Sos:- Pune toate ingredientele pentru sosul de arahide într-o oală, la foc mediu. Amestecă cu un tel sau o furculiță până când dispar cocoloașele.
- Setează flacăra la foc mic și amestecă pentru încă 2-3 minute până când sosul se îngroașă, apoi pune deoparte.
- Condimentează friptura pe ambele părți cu sare de mare și piper negru măcinat.
- Încălzește o tigaie la foc mare și adaugă uleiul de rapiță.
- Când uleiul începe să scoată fum setează flacăra la foc mediu și adaugă în tigaie friptura, căpățânile de usturoi și untul.
- Durata de preparare variază în funcție de cât de gătită vă place friptura. Pentru o friptură cu grosimea de 2,5 cm recomandăm următorii timpi de gătit:
Crudă pe interior: aproximativ 1 minut pe fiecare parte
În sânge: aproximativ 1,5 minute pe fiecare parte
Mediu, în sânge: aproximativ 2 minute pe fiecare parte
Mediu: aproximativ 2,5 minute pe fiecare parte
Bine făcută: aproximativ 4 minute pe fiecare parte
- Transferă friptura pe o farfurie, pune o folie liberă peste ea și lasă-o să se răcească pentru 8-10 minute.
- După ce a trecut timpul, taie-o în bucăți și toarnă peste ea sosul de arahide. Servește împreună cu broccoli și orez basmati peste care torni sosul de arahide, pentru o masă delicioasă și echilibrată.
Calorii: 103 Proteine: 2g Grăsimi: 10g Carbohidrați: 3g
Myprotein RO
Scriitor si expert