RETETE
Friptură cu sos rapid de arahide

Friptură cu sos rapid de arahide

Porții: 2
Ingrediente
- 2 bucăți de friptură preferată
- 1 lingură de ulei de rapiță
- Sare de mare și piper negru măcinat
- 2 căpățâni de usturoi (fără coajă și tăiate în bucăți măricele)
- 1 lingură de unt
- 50g de cremă de nucă de cocos
50g de Unt de Arahide 1,5 lingurițe de Sirop Fără Zahăr sau zahăr brun - 200ml de apă fiartă
Metodă de preparare
- Pune toate ingredientele pentru sosul de arahide într-o oală, la foc mediu. Amestecă cu un tel sau o furculiță până când dispar cocoloașele.
- Setează flacăra la foc mic și amestecă pentru încă 2-3 minute până când sosul se îngroașă, apoi pune deoparte.
- Condimentează friptura pe ambele părți cu sare de mare și piper negru măcinat.
- Încălzește o tigaie la foc mare și adaugă uleiul de rapiță.
- Când uleiul începe să scoată fum setează flacăra la foc mediu și adaugă în tigaie friptura, căpățânile de usturoi și untul.
- Durata de preparare variază în funcție de cât de gătită vă place friptura. Pentru o friptură cu grosimea de 2,5 cm recomandăm următorii timpi de gătit:
Crudă pe interior: aproximativ 1 minut pe fiecare parte
În sânge: aproximativ 1,5 minute pe fiecare parte
Mediu, în sânge: aproximativ 2 minute pe fiecare parte
Mediu: aproximativ 2,5 minute pe fiecare parte
Bine făcută: aproximativ 4 minute pe fiecare parte
- Transferă friptura pe o farfurie, pune o folie liberă peste ea și lasă-o să se răcească pentru 8-10 minute.
- După ce a trecut timpul, taie-o în bucăți și toarnă peste ea sosul de arahide. Servește împreună cu broccoli și orez basmati peste care torni sosul de arahide, pentru o masă delicioasă și echilibrată.
Calorii: 103 Proteine: 2g Grăsimi: 10g Carbohidrați: 3g
calories | 0 |
totalFat | 0 |
totalCarbohydrates | 0 |
protein | 0 |

Myprotein RO Scriitor si expert