
Da, noi am reinventat lipia și am făcut-o mai bună! Folosind amestecul nostru de faina cu concentrat de zer puteți face lipii cu un conținut ridicat de proteine și să va relaxați gătind. Vă îndemnam să încercați rețeta propusa de noi și să ne spuneți părerea voastră.
Timp de preparare | Timp de coacere | Număr porții |
60 de minute | 32-35 de minute | 8 lipii |
Ingrediente Lipii:
5g sare
130ml apă
15g ulei de măsline
Mod de preparare lipii:
Într-un bol, combinați mix-ul cu sarea.
Faceți un orificiu în centrul amestecului și adăugați uleiul de măsline și apa caldă.
Cu ajutorul unei furculițe, începeți să încorporați făina cu apa și uleiul de măsline.
Odată ce aluatul începe să se închege, folosiți mâinile pentru a forma o bilă moale de aluat. Dați cu făină pe mâini și pe o suprafață de lucru curată și frământați aluatul timp de cinci minute sau până când devine omogen și elastic. Dacă dețineți un mixer planetar, îl puteți folosi pentru a frământa aluatul.
Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
Împărțiți aluatul în opt bile de dimensiuni egale și frământați-le, întinzându-le la o grosime de aproximativ 1mm.
Încălziți o tigaie și gătiți lipiile timp de 2 minute pe fiecare parte.
Ingrediente piept de pui:
520g fâșii de piept de pui
1 linguriță paprika afumată
1 linguriță sare
300g iaurt grecesc 2% grăsime
15g muștar dulce fără zahăr
½ linguriță sare
½ linguriță paprika afumată
½ linguriță usturoi granulat
180g roșii cherry
100g fasole fierte (din conserva)
100g frunze salata iceberg

Mod de preparare:
Combinați pieptul de pui cu sarea și paprika afumată. Gătiți fâșiile într-o tigaie antiaderentă timp de 5 minute pe fiecare parte. Puteți unge tigaia cu puțin ulei și la nevoie puteți adăugă putină apă.
Combinați iaurtul cu muștarul, sarea, paprika afumată și usturoiul granulat.
Vă recomandam să tăiați lipiile rezultate în 4 triunghiuri, să le ungeți cu sosul de iaurt și să așezați 2 frunze de salata. Așezați 2 bucăți de piept de pui și adăugați câte puțin din celelalte topping-uri. Sunt bune atât calde, cât și reci.
Calorii/lipie (fără topping) | 157kcal |
Grăsimi | 3.2g |
din care saturate | 0.9g |
Carbohidrați | 21.7g |
din care zaharuri | 1g |
Fibre | 0.8g |
Proteine | 10.2g |
Sare | 242mg |
Numele meu este Tatiana, iar scopul meu este să arăt că dulciurile pot fi sănătoase și gustoase în același timp. Dulciurile Nu Îngrașă este locul în care o să găsiți rețete fără zahăr, rețete mai speciale și ieșite din tipar. Sănătatea are gust!
