Iți plac pastele bolonese, dar valorile nutriționale nu sunt atrăgătoare? Iți propunem noi o versiune asemănătoare, care este mult mai dietetică și “macro friendly”. Aceste paste cu vită și parmezan sunt delicioase, iar o singură porție are 47.5g de proteine!
Timp de preparare | Timp de gătire | Număr porții |
10 minute | 35 de minute | 5 porții |
Ingrediente
8g unt
8g ulei de floarea soarelui/măsline
125g cubulețe de ceapa
70g morcov ras
500g carne slaba de vita tocata
100ml vin roșu sec
70g pasta de tomate
1 linguriță usturoi granulat
1 linguriță sare
1 linguriță parika afumata
¼ linguriță piper
50g parmezan ras
apa clocotita
Mod de preparare
Puneți untul și ceapa într-o cratița și încălziți-le până la topirea untului.
Adăugați ceapa și căliți-o, iar când aceasta devine translucida adăugați morcovul ras. Gătiți morcovul timp de 2-3 minute și dacă este cazul adăugați o lingură de apă.
Adăugați carnea și o gătiți timp de 5 minute amestecând periodic.
Se adaugă vinul, pasta de tomate și condimentele, se amestecă bine totul și se gătește încă 10 minute.
Adăugați pastele proteice și turnați apa clocotită cât să acoperiți pastele. Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți totul timp de 15 minute. Produsul final nu trebuie să conțină foarte mult lichid.
Se adaugă parmezanul ras și se încorporează.
Împărțiți pastele în 5 porții egale și serviți-le calde.
Calorii | 404kcal |
Grăsimi | 13.1g |
din care saturate | 5g |
Carbohidrați | 19g |
din care zaharuri | 4.2 |
Fibre | 2.3 |
Proteine | 47.5 |
Sare | 467.4mg |
Numele meu este Tatiana, iar scopul meu este să arăt că dulciurile pot fi sănătoase și gustoase în același timp. Dulciurile Nu Îngrașă este locul în care o să găsiți rețete fără zahăr, rețete mai speciale și ieșite din tipar. Sănătatea are gust!