Myprotein Soy Protein Isolate | Noua generație de suplimente vegan
În 2018, lumea a evoluat semnificativ. Tehnologia, civilizația, mentalitatea oamenilor și mai ales, alimentația oamenilor a evoluat. Așadar, am ajuns într-un punct în care există posilibitatea de trecere la o alimentație vegană, fără a mai face eforturi deosebite.
În următoarea serie de articole, vă voi prezenta mai multe tipuri de suplimente și alimente ideale pentru persoanele care au un regim de viață vegan. Am ales să încep cu un izolat proteic din soia, care poate fi o variantă în schimbul tradiționalului whey.Care este diferența între un stil de viață vegetarian și unul vegan?
Diferența este destul de simplă, în timp ce ambele acceptă ideea de a renunța la produsele de origine animală și anume carnea, alimentația vegetariană permite totuși consumul de ouă și produse lactate. Un stil de viață vegan este mai amplu, se renunță la orice produs de proveniență animală, mergând inclusiv la haine și alte tipuri de produse care ar putea avea în componență produse de origine animală.2017 a fost un an al recordurilor pentru veganism și 2018 se anunță și mai bun
În 2017, în multe țări s-au stabilit recorduri în ceea ce privește creșterea numărului de persoane care au ales să treacă la un stil de viață vegan.- În S.U.A, numărul persoanelor care s-au declarat ca fiind vegane a crescut cu 600% în ultimii trei ani, trecând de la 1% în 2014 la 6% în 2017, conform raportului prezentat de GlobalData
- În Marea Britanie, numărul persoanelor care s-au declarat ca fiind vegane a crescut cu 350%, față de acum 10 ani, conform unui studiu comandat de Vegan Society în colaborare cu revista Vegan Life
- Și în U.E. trendul este în creștere. Într-un sondaj realizat în septembrie 2017 pe un grup de persoane cu vârstele cuprinse între 16-24 ani au apărut următoarele date: în Germania, 10% din persoanele chestionate s-au declarat vegane, în Franța- 12%, în Italia- 9%,
în Spania-7%, în Polonia-10%
Așadar, putem vedea că în multe țări dezvoltate, stilul de viață vegan este în creștere și multe publicații, restaurante de marcă, precum și companii mari de alimente anunță un an 2018 și mai bun, ceea ce arată că veganismul e ceva de viitor și nu doar o modă actuală.Mai multe despre beneficiile alimentației vegetariene și vegane puteți să găsiți aici și în viitoare articole legate de subiect.
Sunt suplimentele vegane eficiente?
Așa cum am spus, în 2018 lumea a evoluat și asta înseamnă că și suplimentele au evoluat. Suplimente precum Izolatul Proteic din soia sau alte super suplimente și alimente vegane pe care le puteți găsi aici, sunt rezultatul unor cercetări și procese specializate menite să ofere o alternativă reală și eficientă pentru cei care doresc un aport de proteine și nutrienți dar au o intoleranță la lactoză sau au un stil de viață vegan.
Ce este Soy Protein Isolate de la Myprotein?
Încă din anii ’70, consumul de soia a început să fie o alternativă la alte alimente. Între timp, produsele pe bază de soia s-au diversificat tot mai mult, dezvoltându-se și gama de suplimente proteice din soia. Izolatul proteic din soia este varianta cea mai rafinată de supliment din soia, având un conținut ridicat de proteine cu un nivel scăzut de carbohidrați și grăsimi.Izolatul Proteic din Soia oferă cel mai ridicat conținut de proteine dintre toate pudrele proteice din soia.
Izolatul Proteic din Soia de la Myprotein este produs din boabe de soia nemodificate genetic în procent de 100%, trecând printr-un proces riguros, strict și performant, menit să elimine aproape în totalitate conținutul de grăsimi și carbohidrați. Rezultă un produs performant, cu un conținut de peste 90% proteină și cantitate minimă de grăsimi și carbohidrați, evident, fără lactoză. Cu un conținut de 27,8 de grame de proteine, masă uscată, la o servire de 30 de grame de produs, face din izolatul proteic din soia de la Myprotein alegerea ideală, dar bonusul vine când vă spun că în aceste cantități regăsim doar 0,3 grame de carbohidrați și 0,9 grame de grăsimi. Izolatul proteic din soia este alternativa vegană cea mai apropiată ca și asemănare cu proteinele din zer sau carne, având un profil de aminoacizi excelent și o rată de digerare moderată.Beneficii ale consumului de izolat proteic din soia de la Myprotein
- Conținut ridicat de proteine cu un nivel scăzut de grăsimi și carbohidrați
- O sursă ideală de proteine pentru persoanele care au intoleranță la lactoză
- Fiind creat din boabe de soia, izolatul proteic din soia de la Myprotein este 100% vegan
- Zero colesterol
- Izoflavonele din izolatul proteic din soia au un efect antioxidant și pot veni în sprijinul vostru în recuperare de după antrenament
- Raport calitate preț foarte bun în gama de izolate proteice
- Profil de aminoacizi excelent cu o rată moderată de digerare
- Poate ridica nivelul hormonului de creștere
- Gust neutru pentru varianta fără aromă plus alte arome delicioase precum: vanilie, cremă de căpșuni sau ciocolată fină
Când să consumi izolatul proteic din soia?
Soia se digeră mai greu decât zerul și mai rapid decât caseina, dar vorbind de un izolat proteic, se poate consuma și după antrenament dar cu un conținut redus de carbohidrați și grăsimi, se poate consuma înainte de antrenament.Mituri despre consumul de soia:
- Soia ridică nivelul de estrogen. Nu există studii concludente care să demonstreze acest fapt!
- Proteina din soia nu este suficient de eficientă. Din contră, conținutul ridicat de proteine per servire, face din izolatul proteic din soia un supliment foarte bun și eficient
- Toate boabele de soia sunt modificate genetic. Fals, izolatul proteic din soia de la Myprotein este produs din boabe de soia 100% nemodificate genetic
- Sportivii nu pot să facă performanță cu suplimente vegane. Fals, există numeroase exemple de sportivi și culturiști de perfomanță care s-au declarat ca fiind vegane. De la staruri NBA și NFL la piloți de Formula 1